Veel gestelde vragen

 

Ik heb na het plaatsen van een bestelling een elektronische bevestiging ontvangen, wat nu?

U krijgt na het plaatsen van een online bestelling een elektronische bevestiging. Een bestelling online plaatsen verplicht u echter tot niets. Nadat u via het web uw bestelling heeft geplaatst, krijgt u binnen de 24u nog een orderbevestiging; als u voor een opdruk hebt gekozen, krijgt u ook een digitale drukproef ter goedkeuring.

 

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Artikelen zonder opdruk worden direct uit voorraad, na ontvangst van de door u voor akkoord ondertekende orderbevestiging, binnen de 3 werkdagen geleverd.

Artikelen met opdruk worden standaard binnen de 10 à 15 werkdagen NA ontvangst van de door u voor akkoord bevestigde orderbevestiging en digitale proef verzonden.

 

Kan mijn bestelling per express worden geleverd?

Voor onbedrukte artikelen kunt u bij de bestelling in de verzendmethode Express 24/48uur aanklikken. U krijgt dan de meerkost op uw afrekening.

Voor bedrukte artikelen is de express leveringstermijn 5 à 8 werkdagen dit kan u ook aangeven bij de verzendmethode.

 

Kan ik nog wijzigingen aanbrengen of mijn bestelling annuleren?

Een bestelling online plaatsen verplicht u tot niets. Nadat u via het web uw bestelling heeft geplaatst, krijgt u binnen de 24u nog een orderbevestiging; als u voor een opdruk hebt gekozen, krijgt u ook een digitale drukproef. Deze documenten moet u ons voor akkoord terugbezorgen. Tijdens dit proces kan u nog steeds wijzigingen doen. Na ontvangst van uw akkoord op de definitieve orderbevestiging en drukproef is uw bestelling definitief.

 

Is er een minimale afname?

Voor bedrukte artikelen staat het minimaal af te nemen aantal vermeld bij ieder artikel. Voor onbedrukte artikelen bedraagt het minimale orderbedrag 80 EURO (exclusief btw en verzendingskosten) per besteld artikel.

 

Kunnen particulieren ook aankopen?

Wij leveren aan particulieren maar u dient wel uw bestelling vooruit te betalen.

 

Kunnen wij ook een catalogus ontvangen?

Op aanvraag kunnen wij u GRATIS een catalogus toesturen. In de catalogus vindt u wel niet alle producten die op de site staan.

 

Kan ik een voorbeeld (monster) bestellen?

Van de meeste artikelen stellen wij graag gedurende 14 dagen stalen ter beschikking. Indien deze niet in goede staat en in de oorspronkelijke verpakking worden teruggestuurd, worden ze gefactureerd tegen de catalogusprijs + € 6,50 administratie- en verzendkosten. De gemaakte administratie- en verzendkosten blijven voor uw rekening.

 

Hoe kan ik mijn logo doorsturen?

Nadat u uw bestelling heeft geplaatst via de website nemen wij met u contact op voor het aanleveren van het logo.

In een ideale wereld hadden wij liefst uw logo ontvangen in een gevectoriseerd .ai of .eps bestand. Het beste kunt u de gebruikte fonts omzetten naar lettercontouren, dit om fontsconflicten te voorkomen. Als dit niet mogelijk is, moet u alle gebruikte fonts meesturen.

Maak alleen gebruik van pantone®-kleuren (ook als uw document niet in pantone®-kleuren worden gedrukt). 

Als uw bestand tif- of eps-bestanden bevat (foto’s), vergeet dan niet deze mee te sturen met een resolutie van minstens 200 pixels/inch.

 

Moet ik milieutaksen betalen?

Voor leveringen binnen België moeten wij een wettelijke verwijderingsbijdrage op batterijen aanrekenen van 0,075 EUR per geleverde batterij. Dit bedrag storten wij door aan vzw BEBAT. Het wordt afzonderlijk op de factuur aan u doorgerekend. Voor meer informatie, raadpleeg www.bebat.be.

Voor leveringen binnen België moeten wij een wettelijke recyclagebijdrage heffen op elektronische toestellen. Dit bedrag storten wij door aan RECUPEL. Het wordt afzonderlijk op de factuur aan u doorgerekend. Deze bijdragen zijn wettelijk verplicht, bij niet-nakoming van deze wetgevingen zijn zowel wij, de leverancier als u, de klant, verantwoordelijk. Er werden reeds zware boetes uitgesproken wegens het niet nakomen van deze wettelijke verplichtingen. Voor meer informatie, raadpleeg de website www.recupel.be.

Deze bijdragen staan niet naast de artikelen in de webwinkel vermeld omdat wij een internationaal bedrijf zijn en deze verplichte bijdrage alleen binnen België moeten aanrekenen. Klanten buiten België moeten deze aangifte zelf doen.

Hieronder de tarieven waarmee u rekening dient te houden:

Soort Omschrijving Prijs Eenheid
Recupel Z Recyclage bijdrage lampen €0,0100 per stuk
Recupel Recyclage bijdrage electrische producten €0,0413 per stuk
Recupel Recyclage bijdrage IT artikelen €0,0413 per stuk
Recupel Recyclage bijdrage consumenten apparatuur €0,0826 per stuk

 

 

 

 

Hoe moet ik de betaling regelen?

De goederen moeten contant worden betaald bij afhaling of levering. Uitzonderlijk en in gemeenschappelijk overleg kan er een betalingstermijn worden overeengekomen.

Bij nieuwe bedrijven, verenigingen, vzw’s, organisaties enz… kan een vooruitbetaling worden gevraagd. De geleverde goederen blijven eigendom van de verkoper tot de volledige betaling van de gefactureerde waarde is voldaan.